Berichten

AVG legt informatieverzoek bij loonbeslag aan banden

,
Als een werknemer met financiële problemen kampt, kan dit uitmonden in een loonbeslag. Klopt een deurwaarder hiervoor met een informatieverzoek bij uw organisatie aan, dan is medewerking verplicht. Op grond van de AVG moet de informatie wel…

AVG legt gebruik van wifitracking sterk aan banden

Wifitracking is gebonden aan strenge privacyregels en daarom in zeer weinig gevallen toegestaan. Dat meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) naar aanleiding van vragen over dit onderwerp. Wifitracking is het volgen van mensen via hun mobiele…

Half jaar AVG in de verkeerswereld: valkuilen en onnodige angst

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is nu een half jaar van toepassing. De nieuwe privacywet vraagt van verkeerskundige onderzoeksbureaus wel het een en ander, vertelt Anouska Weel, juriste bij DTV Consultants. Onder meer het opstellen…

Pathé voor 19 miljoen opgelicht via ceo-fraude

Bioscoopketen Pathé is slachtoffer geworden van zogenoemde ceo-fraude, waarbij meer dan 19 miljoen euro is buitgemaakt. De Nederlandse directie ontving in maart verschillende e-mails die van het Franse hoofdkantoor afkomstig leken te zijn met…

Datalek niet doorgegeven - € 600.000 boete voor Taxidienst Uber

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt taxidienst Uber een boete van 600.000 euro op voor het verzwijgen van een datalek. De autoriteit spreekt van een ernstig verwijtbare nalatigheid. In 2016 werd Uber gehackt en wereldwijd kwamen de gegevens…
Createcs Privacy Consultants - AVG Ready, AVG Compliance, GDPR Awareness2018 - Createcs

Wat de Autoriteit Persoonsgegevens u aanraad:

De Autoriteit Persoonsgegevens, die straks verantwoordelijk is voor de handhaving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft een stappenplan opgesteld om je bedrijf of organisatie klaar te maken voor de AVG, oftewel om AVG ready te…
Createcs Privacy Consultants - AVG Ready, AVG Compliance, GDPR Awareness2018 - Createcs

De AVG in de Media - NU.nl

Een helder achtergrond-artikel van NU.nl geeft goed inzicht in wat er gaat veranderen. https://www.nu.nl/internet/5227682/betekent-nieuwe-europese-privacywet-jou.html Alleen de vraag is, wat kan je doen om je bedrijf, organisatie, vereniging…
Createcs Privacy Consultants - AVG Ready, AVG Compliance, GDPR Awareness2018 - Createcs

De AVG in de media - Nieuwsuur

Zoals uit veel media berichtgeving blijkt is er veel verwarring over de nieuwe privacywet. Bekijk hier bijvoorbeeld een gedeelte van een reportage van Nieuwsuur over dit onderwerp. Onder ander komt de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens,…